ΕΛ.ΙΝ.Α.

Για την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Επτανήσων μετά από την Κεφαλλονιά. Είναι ένα καταπράσινο νησί με εξαιρετική φύση και τοπία, εύφορη γη, καταγάλανες παραλίες, φρούρια, και παραδοσιακούς οικισμούς, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της Ελλάδας.

Η πόλη της Κέρκυρας
Η Κέρκυρα είναι μία όμορφη, αρχοντική πόλη με ιδιαίτερο χρώμα και απαράμιλλη γοητεία για την οποία φημίζεται διεθνώς. Η παλιά πόλη, το κόσμημα του νησιού, αποτελεί το 17ο ελληνικό μνημείο στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και διατηρεί έντονο τον βενετσιάνικο χαρακτήρα της, καθώς χαρακτηρίζεται από πλατιές λεωφόρους, μεγάλες πλατείες, ψηλά κτίρια και στενά δρομάκια, τα βενετσιάνικα καντούνια.

Κέντρο της πόλης είναι η Σπιανάδα, η μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας. Ανατολικά της Σπιανάδας δεσπόζει το παλαιό φρούριο με θαυμάσια θέα προς τη θάλασσα και τα βουνά της Ηπείρου. Στη βόρεια πλευρά βρίσκονται τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Στις αίθουσες των ανακτόρων, εκτός από την αίθουσα του θρόνου, στεγάζονται το Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, το Αρχείο της Ιονίου Γερουσίας, η Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Μία από τις γνωστότερες και πιο όμορφες τοποθεσίες της Κέρκυρας είναι το Κανόνι, απέναντι από το οποίο βρίσκεται το Ποντικονήσι, το σύμβολο της Κέρκυρας με το βυζαντινό εκκλησάκι του Παντοκράτορα, και η γραφική εκκλησία της Βλαχέρνας, που συνδέεται με την ξηρά με ένα στενόμακρο μονοπάτι. Τέλος, το Μον Ρεπό είναι ένα πάρκο εξαιρετικού φυσικού κάλλους με σπάνια είδη δέντρων, όπου είναι χτισμένη η θερινή έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Άνταμ.

Το ταξίδι προς την Κέρκυρα
Η πρόσβαση στο νησί της Κέρκυρας είναι δυνατή είτε αεροπορικώς, είτε ακτοπλοϊκώς

Αεροπορική σύνδεση:
Ο πιο γρήγορος τρόπος πρόσβασης στην Κέρκυρα είναι αεροπορικώς. Σήμερα εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Ιονίου που διαθέτουν αεροδρόμιο (Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα – Άκτιο). Η διάρκεια των πτήσεων από την Αθήνα είναι περίπου 50 λεπτά. Το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο με taxi.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση:
Από την Πάτρα φεύγουν τα μεγάλα πλοία με προορισμό την Ιταλία και συνήθη σταθμό την Κέρκυρα. Aπό την Iταλία (συνήθως Μπρίντιζι) τα ίδια πλοία κάνουν στάση στην Kέρκυρα πριν καταλήξουν στην Πάτρα.

Η πόλη της Κέρκυρας συνδέεται με την Ηγουμενίτσα μέσω πορθμειακής γραμμής. Στην γραμμή αυτή δρομολογούνται καθημερινά αρκετά επιβατηγά/οχηματαγωγά ferry ανοικτού και κλειστού τύπου με δρομολόγια που κατά μέσο όρο απέχουν μεταξύ τους περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοία κλειστού τύπου είναι της τάξης της μιάμισης ώρας, ενώ δύο ώρες απαιτούνται με σκάφη ανοιχτού τύπου.

Χρήσιμα Τήλεφωνα:
• Δρομολόγια Πλοίων (Λιμεναρχείο Κέρκυρας): 26613-65200

Οδική πρόσβαση:
Με αυτοκίνητο, το ταξίδι προς την Ηγουμενίτσα από την Αθήνα μπορεί να γίνει είτε μέσω της Πάτρας, είτε από τον οδικό άξονα Λαμίας – Δομοκού – Τρικάλων – Ιωαννίνων. Από Θεσσαλονίκη, η πρόσβαση είναι πιο σύντομη, μέσω της Εγνατίας Οδού. Εκτός από αυτοκίνητο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία διεξάγουν καθημερινά δρομολόγια με αφετηρία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια αυτά εξυπηρετούν επιβάτες από ενδιάμεσους σταθμούς.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

Μετακινήσεις εντός Κέρκυρας
Στην Κέρκυρα θα βρείτε άφθονα ταξί και ραδιοταξί και ένα πυκνό δίκτυο αστικών (μπλε) και υπεραστικών (πράσινων) λεωφορείων. Μπορείτε βέβαια να ενοικιάσετε αυτοκίνητο καθώς η Κέρκυρα είναι μεγάλο νησί με αρκετά πυκνό οδικό δίκτυο.

Εντός της πόλης, ενθαρρύνονται οι μετακινήσεις με τα πόδια, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και οι διαδρομές στο εσωτερικό της παλιάς πόλης επιτρέπουν την περιήγηση σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της UNESCO.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:


Επικοινωνία
acoustics2012@ionio.gr

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας